Geregistreerd mediator. Register vertrouwenspersoon.
Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.

Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg - Uden e.o

Geregistreerd mediator. Register vertrouwenspersoon

Aangesloten bij De Raad van Mediators

Lid NMv. ADR full certified

Arbeidsconflict? Iedere minuut telt!

Een arbeidsconfict heeft impact op personen en organisaties. De betrokkenen zitten niet lekker in hun vel en gaan wellicht met 'pijn in hun buik' naar het werk en/of zitten ziek thuis.
Hoe langer de situatie duurt hoe moeilijker het wordt om er weer uit te komen. Tijdig actie ondernemen is de belangrijkste eerste stap. Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de (arbeids)conflicten te maken heeft met communicatie. Zaken gaan hun eigen leven leiden. Een mediator gaat met beide partijen in gesprek. In volledig vertrouwen kan ieder zijn verhaal kwijt. Van daaruit wordt er gezocht naar oplossingen en kunnen er gesprekken volgen waarbij beide partijen aanwezig zijn.
Wacht dus niet te lang, neem vandaag nog contact op. 

Het oplossen van een arbeidsconflict begint ermee dat alle partijen zich gehoord en gerespecteert voelen. Meestal starten we met individuele gesprekken waarin partijen hun eigen verhaal kwijt kunnen en de mediator de kern van het conflict, maar vooral de frustraties en gevoelens naar boven probeert te krijgen.
Tevens wordt gezocht naar aanknopingspunten voor mogelijke oplossingen. Op basis van de input van de individuele gesprekken bereidt de mediator een mediationgesporek voor waarbij alle partijen aanwezig zijn. Zodra partijen weer een stukje vertrouwen en respect voor elkaar kunnen opbrengen, kan er nagedacht worden over oplossingen en de toekomst.

Werkwijze bij een arbeidsconflict

Het oplossen van een arbeidsconflict begint ermee dat alle partijen zich gehoord en gerespecteert voelen. Meestal starten we met individuele gesprekken waarin partijen hun eigen verhaal kwijt kunnen en de mediator de kern van het conflict, maar vooral de frustraties en gevoelens naar boven probeert te krijgen. Tevens wordt gezocht naar aanknopingspunten voor mogelijke oplossingen. Op basis van de input van de individuele gesprekken bereidt de mediator een mediationgesporek voor waarbij alle partijen aanwezig zijn. Zodra partijen weer een stukje vertrouwen en respect voor elkaar kunnen opbrengen, kan er nagedacht worden over oplossingen en de toekomst.

Zes tips om arbeidsconflicten op te lossen

1

Blijf niet rondlopen met frustraties.

2

Ga praten met een vertrouwenspersoon binnen de organisatie

 

 

3

Hou een beknopt dagboekje bij van gebeurtenissen. Daardoor is straks concreter de vinger te leggen op het probleem.

4

Denk goed na of je zelf iets kunt doen om het probleem op te lossen of de situatie te verbeteren.

5

Ga met acties en reacties niet over één nacht ijs! De belangen zijn over en weer groot.

6

Is er (te) weinig vertrouwen tussen partijen, schakel dan een onafhankelijke derde, bijvoorbeeld een mediator in.

Is de laatste druppel gevallen...?

Het conflictict waarin je betrokken bent -van echtscheiding tot zakelijke ruzies- verergert doordat emoties bij verloop van tijd toenemen en standpunten steeds verder verharden. Ook de directe omgeving gaat zich er aan twee kanten mee bemoeien. Je zit met een rot gevoel? Is de laatste druppel gevallen? Tijd om het op te gaan lossen!

Op deze site lees je veel meer over mediation, conflictbemiddeling en de vertrouwenspersoon en kun je een vrijblijvend kennismakings-/adviesgesprek aanvragen. Westerling Mediation is volledig zelfstandig en niet aangesloten bij grote ketens/netwerken. Dat scheelt jou flink in de kosten! Westerling Mediation helpt je persoonlijk en betrouwbaar. Neem het initiatief en wijs daarmee jezelf en andere betrokkenen de weg naar een fijnere toekomst! 

Voordat je het weet, is de laatste druppel gevallen en stroomt de emmer over! De strijdposities worden ingenomen en partijen gaan geflankeerd door dure advocaten het gevecht aan. Een snellere, goedkopere en sympathiekere route volg je aan de hand van een mediator.
De eerste stap zetten is spannend, maar als je het aandurft, helpt je daarmee jezelf en anderen.

De stap om de mediator te bellen of te mailen, maakt je niet zomaar. Het is immers nooit leuk om over een conflict te moeten praten en onder ogen te zien dat de twee partijen er zelf niet uitkomen. 
Wachten betekent meestal dat de situatie er niet beter op wordt en sluimerende conflicten komen uiteindelijk ook tot 'ontbranding'.
 

Wacht niet tot het te laat is!

Met een eerste gesprek -altijd vrijblijvend en gratis- zet je de eerste stap naar een oplossing. Uiteraard wordt alles in volledige vertrouwelijkheid besproken. 

De oplossing binnen hndbereik via mdiation

Wachten betekent meestal dat de situatie er niet beter op wordt en sluimerende conflicten komen uiteindelijk toch tot 'ontbranding'.
Een eerste gesprek kan verhelderend werken. Vaak is een oplossing binnen handbereik. 

Westerling Mediation is gecertificeerd door en aangesloten bij:

Wanneer kan ik je van dienst zijn?

Als je het aandurft de eerste stap te zetten en contact met mij opneemt. Feitelijk bij alle soorten van conflict(situatie), maar zeker als jij in een van de volgende situaties bevindt:

  • Echtscheiding (dure vechtscheiding voorkomen!)

  • Arbeidsconflict of zakelijk conflict;

  • Bemiddeling met schuldeisers/afwenden faillissement;

  • Je probleem wordt niet herkend door jouw werkgever;

  • Loyaliteits- of integriteitsconflict op je werk.

Indien je belt, sta ik je persoonlijk te woord en maken we desgewenst een afspraak voor een eerste vrijblijvend/kosteloos adviesgesprek. 

Gesprekken kunnen plaatsvinden op één van onze locaties in Den Bosch, Eindhoven, Oss, Uden, Tilburg, of bij u thuis.

Wanneer kan ik j vn dient zijn?